2022-04-29 07:50:27• hírek • Bede Emőke

Elégedetlen a közintézmények teljesítményével a Szatmár megyei prefektus

Noha a prefektusi kollégium üléseire egy ideje a sajtó képviselői már nem kapnak meghívást, a prefektúra által küldött közleményből mégis egyértelműen kiderül, a csütörtöki találkozót nem a fesztelen jókedv jellemezte.

Az ülés első felében az a vegyes bizottság tartott beszámolót, melynek feladata a húsvétra való felkészülés időszakában az üzletek és piacok ellenőrzés lett volna. A prezentált mérleg azonban minden bizonnyal nem győzte meg Radu Roca prefektust, ugyanis a kormánymegbízott teljes elégedettlenségét fejezte ki az elvégzett munka kapcsán. „Teljesen hiányzott az intézményközi együttműködés és kommunikáció, remélem, hogy ez a dolog nem fordul elő még egyszer. A bizottság létrehozása révén azt szerettük volna elérni, hogy az élelmiszer-értékesítéssel foglalkozó egységek és piacok ellenőrzése egységesen, preventív céllal történjen meg, de úgy veszem észre, ezt nem sikerült elérni” – mondta el a prefektus.


Ami a népszámlálást illeti, Radu Roca emlékeztette az intézmények igazgatóit, hogy a közalkalmazottak részéről hatékonyabb részvételt szeretne látni. „Míg a községek szintjén, a polgármesterekkel folytatott megbeszélések után a dolog beindulni látszik, az alárendelt intézmények esetében még mindig egyhelyben toporgunk, arról már nem is beszélve, hogy még azt sem sikerült betartani, hogy a népszámlálásban való részvételi adatokat hétfőnként lejelentsék. Nem normális, hogy az önök által vezetett intézmények több mint 7800 alkalmazottja közül eddig alig több mint 1800 személy vett részt az népszámlálásban, noha az összeírás önkitöltési időszaka már több mint egy hónapja elindult” – mondta el a prefektus.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: